Voor onze volgers,

Het lijkt stil. Dat is het naar jullie toe wel geweest. Vandaar dat het tijd is om iets te vertellen over wat is gebeurd en over wat op stapel staat.

Twee mensen van onze club zijn naar de bijeenkomst geweest met de titel “de haperende lokale democratie” ( heb een lezing opgevraagd die ik erg goed vond, even afwachten nog).  Op die dag hebben we interessante zaken opgedaan; daar hebben we ook de gelegenheid te baat genomen om onze methode door te geven. Want we vinden onze methode zo goed overdraagbaar en doen dat graag. Hoe meer het mogelijk is om via de huiskamer/kantine enz.  laagdrempelige  echte gesprekken te voeren waar je in de stad/wijk mee verder kunt, des te meer doe je mee aan jouw maatschappij! Ook over G1000 begrepen dat die organisatie al weer aan het “verdampen ” is: weten jullie nog? Bij deze organisatie werd door middel van loting gevraagd bij elkaar te komen. Wij namen daar van het begin af aan al afstand van, want dan komen de “usual suspects”en  de laagdrempelige en persoonlijke benadering is bij de  manier van “participeren” niet aan de orde. Daarom kozen wij daar ook niet voor.

Verder Leidse Gesprekken mee aan de viering van het10-jarig bestaan van het Stadslab op 21 juni. Door de hele dag heen zijn er activiteiten op verschillende locaties. Wij doen mee aan het onderwerp ” inclusieve stad”. In het gebouw van Nieuwe Energie organiseren we samen met andere organisaties (daarover later meer) een lunch. We hopen op zijn minst op 50 mensen!

Verder is het goed te weten dat we klaar staan om in de volgende Leidse wijk aan de slag te gaan: weer als Leidse Gesprekken via bestaande netwerken van die wijk in de  huiskamers in gesprek met elkaar over de eigen omgeving. We proberen dat in dit geval weer in samenwerking met de gemeente Leiden. De vorige keer hebben we dat geprobeerd in Leiden Zuid-West. Daar is van beide kanten van geleerd. Met dat geleerde willen we kijken waar we de samenwerking kunnen verbeteren. Binnenkort horen jullie daar meer over.

Tot zover,

Namens  Leidse gesprekken,

Edith van Middelkoop