We hebben als gespreksbegeleiders van Leidse Gesprekken genoten van de begeleiding die we mochten bieden bij het burgerberaad over de energietransitie. Het was ontzettend mooi om te merken hoe een ingewikkeld onderwerp als de energietransitie door een groep geïnteresseerde Leidenaren kan worden opgepakt en tot mooie adviezen kan leiden. Natuurlijk was niet iedereen voorafgaand aan het beraad deskundig als het over de energietransitie gaat, maar iedereen is wel ervaren in het zijn van Leidenaar!

Foto gespreksbegeleiders door Eelkje Colmjon

De groep was divers van samenstelling en dat bleef ook zo tot de laatste bijeenkomst. Van doorgewinterde vergadertijgers tot mensen die niet bedreven zijn met anderen te overleggen. Daar hadden we als gespreksbegeleiders natuurlijk een rol in te spelen want iedereen moet zijn zegje kunnen doen. Van de deelnemers hoorden we dat ze onze rol een meerwaarde vonden hebben, en daar doen we het natuurlijk voor.

De gemeente heeft een digitale publicatie gemaakt waarin per bijeenkomst van het burgerberaad een impressie wordt gegeven. In de laatste kwam ‘onze Edith’ aan het woord.

Ook de Leidse kranten berichtten over het beraad.

wethouder Yvonne van Delft in Leids Dagblad
Bericht Leids Dagblad 12 december