Voor onze volgers,

Helaas, het is te lang geleden dat jullie hier iets hebben kunnen lezen over onze bezigheden.  Terwijl de realiteit van de activiteiten van Leidse Gesprekken de moeite van het lezen waard is. Deze keer schrijf ik iets over de ondertekening van het manifest Leiden Stad van Compassie.

De kranten hebben er vol van gestaan: tien jaar geleden heeft Leiden als eerste stad een manifest ondertekend met als onderwerp: Compassie voor de Stad. En op 13 november heeft de doorstart plaatsgevonden in de burgerzaal van het stadhuis. De initiatiefnemer tot deze doorstart is de heer A. Alblas. Voordat wij als Leidse Gesprekken ja konden zeggen tegen het ondertekening van dit initiatief, hebben we gevraagd om een gesprek met Ad Alblas. Al onze medegespreksleiders zijn uitgenodigd geweest om aan te schuiven. Met een kleiner clubje hebben we vragen kunnen stellen om de nodige informatie te verkrijgen. Daarna is er met elkaar overlegd: voelen we ons als Leidse Gesprekken verbonden om ook samen met tal van andere Leidse organisaties, de handtekening onder het manifest te zetten.

Eensluidend was het ja, want de waarden  die wij als voorwaarde inzetten in onze gesprekken getuigen van compassie met de stad: resprect, gelijkwaardigheid, laagdrempelige participatie, persoonlijke benadering, aandacht voor elkaar en vooral ook luisteren, dat mag je met recht ook compassie noemen, voor de bewoners van de stad Leiden. En zo handelen we ook.

Het was een hele happening. Het positieve effect ook is, dat we nu deel uitmaken van een groot netwerk van Leidse organsiaties. Wie weet op welke manier we die organisaties in de toekomst nog eens tegen komen.

Mochten er reacties zijn, stuur ze dan naar L750burgertop@gmail.com

P.s: kijk ook even naar onze verbeterde website.

Groet en tot de volgende keer,

Namens Leidse Gesprekken,

Edith van Middelkoop